Bakkertje Bakker is specialist in het bakken van desem- en speltbroden in verschillende smaken.
Wat is er ook al weer zo bijzonder aan desembrood?
Als jij kiest voor desembrood, dan kies je voor puur brood! Want de basis van een desembrood bestaat uit water, bloem/meel en zout en bevat dus geen kunstmatige toevoegingen.
Bij desembrood wordt er geen gist gebruikt om het te laten rijzen maar is desem zelf het rijsmiddel, door deze spontane fermentatie ontstaan allerlei aroma’s die het brood zo smakelijk maken. Bakkertje Bakker laat het beslag 24 tot 36 uur rusten voor het tot brood gebakken wordt. Dankzij de lange rijstijd heeft desembrood een bijzondere, volle, rijpe smaak. Desembrood valt op door de wilde, knapperige korst, een stevige, onregelmatige structuur en haar volle smaak.
De volgende desembroden komen uit de oven:
- Desem wit en desem Venray
- Desem haver en –volkoren
- Desem meergranen
- Desem ciabatta’s, ook om zelf af te bakken
Wat is speltbrood precies?
Spelt is een minder populaire graansoort dan tarwe. Door de veredeling is de oogst van tarwe toegenomen in de laatste vijftig jaar, maar de voedingswaarde is verminderd.
Spelt is minder populair en is dus voorlopig nog ontsnapt aan de aandacht van de veredelaars. Daarbij is speltbrood voor de voedingsgiganten oninteressant. Het wordt dus vrijwel uitsluitend gebakken door goede bakkers, die niet alleen minder broodverbeteraars en andere onwelkome toevoegingen door hun brooddeeg mengen, maar ook nog eens hun ambachtelijke vakmanschap meebrengen. Speltbrood is gewoon lékkerder en dat is bij het gezondheidsvoordeel mooi meegenomen.
Deze speltbroden bakken wij:
- Speltbrood natuur
- Speltbrood met rogge
- Speltbrood met vijgen en abrikozen
Een klant heeft sinds het eten van dit speltbrood geen last meer van suiker, een andere klant valt af door deze broden te eten.